Kirjeitä

Tammisaaren kesähotelli (harhaanjohtavasta tiedotuksesta)

Julkaisen elokuussa 2010  kesähotellin johdolle lähettämäni viestin, koska kyseisiä tietoja ei ole korjattu lupauksista huolimatta.

Hei!

Varasin kaksi huonetta kesähotellistanne elokuun alussa. Varausvahvistuksessa kerrottiin, että voisin noutaa avaimet tulopäivänä klo 14 jälkeen. Vahvistusviestissä ei ollut mainintaa siitä, että kesähotellissa ei ole lainkaan päivystävää henkilökuntaa ja että avaimet on haettava Tammisaaren camping-alueen vastaanotosta, joka sijaitsee kilometrin päässä hotellista. Viestissä ei myöskään mainittu, että hotellin asiakkaiden on kannettava itse hotellilta vuokraamansa lakanat tuon saman kilometrin matkan!

Myöskään hotellin kotisivuilla ei mainittu, että lakanat ja pyyhkeet pitää hakea kilometrin päästä paikasta, jonne ei ole järjestetty joukkoliikenneyhteyttä. Lakanoiden vuokrauksen ehkä tärkein syy on kuitenkin juuri se, että matkailijat eivät mielellään kanna painavia lakanoita, varsinkaan pitkiä matkoja.

Hotellin kotisivujen perusteella linja-autoyhteyksistä saa sellaisen kuvan, ettei hotellin läheisyydessä olisi linja-autopysäkkiä. Tämän johdosta matkustimme linja-autoasemalle asti ja kannoimme matkatavaramme sieltä takaisin hotellille. Jos olisin matkannut yksin, minun olisi pitänyt kantaa matkatavaroitani vielä hotellilta kilometrin päässä sijaitsevalle camping-alueelle ja taas takaisin hotellille eli yhteensä olisin joutunut kantamaan matkatavaroitani lähes kolme kilometriä!

(Huomasin kyllä jälkikäteen, että Tammisaaren kesähotellin kotisivuilla lukee seuraavaa: ”Jos saavut autolla voit pysäköidä hotellin ulkopuolella ilmaisella parkkipaikalla. Huoneitten avaimet noutaa Ormnäsin Campingistä, 800 m, tai sopimuksen mukaan.” Tulkitsin kyseisen kappaleen siten, että että autolla saapuvat voivat noutaa avaimet Camping-alueelta tai muualta sopimuksen mukaan. En jäänyt ihmettelemään asiaa, koska en aikonut saapua autolla.)

Kotisivuilla ei mainita myöskään kesähotellin osoitetta. Hotellia oli muutenkin todella vaikea löytää, koska sinne ei ollut minkäänlaisia opasteita. Kaiken kukkuraksi pääsisäänkäynnin vieressä oli opastetaulu, jonka mukaan kyseinen rakennus oli muu kuin hotelli!

Em. seikkohin vedoten pidän kohtuullisena, että lisäisitte kotisivuillenne seuraavat tiedot:
1. Kesähotellin osoite
2. Maininta siitä, että kesähotellin vieressä on linja-autopysäkki (vanhan hautausmaan pysäkki).
3. Avaimet ja vuokralakanat on haettava kilometrin päässä sijaitsevalta camping-alueelta, eikä hotellin ja camping-alueen välillä ole joukkoliikennettä. (Koska lakanoiden ja matkatavaroiden kantaminen kilometrikaupalla ei vastaa yleistä käsitystä hotellielämän vietosta, toivoisin että ilmoittaisitte asiasta aukottoman selkeästi myös huonevarausten yhteydessä.) Kotisivujen maininta muusta tavasta hankkia hotellin avain muualta ”sopimuksen mukaan” pitäisi myöskin ottaa pois, jos sellaista mahdollisuutta ei todellisuudessa ole olemassa.

Ystävällisin terveisin
Maura Ryömä

HempAge (suomennos sähköpostiviestistä, jonka lähetin ekovaatteita valmistuttavaan HempAge yhtiöön tammikuussa 2009)

Arvoisa HempAge yhtiön edustaja,

Kotisivullanne lukee seuraavaa:

Meillä on nyt vihdoinkin luotettavan auditointifirman vahvistus siitä, että yrityksemme Kiinassa tapahtuva tuotanto on sosiaalisesti vastuullista. Tämä todistaa vääräksi lehdistön väitteet siitä, ettei Kiinassa olisi mahdollista tuottaa vaatteita sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Haluaisin tiedustella, mitä tarkoitatte yllä mainitulla? Itse kun olen siinä käsityksessä, ettei sosiaalisesta vastuullisuudesta voida puhua, jos suurin osa tuotantolaitoksen työntekijöistä on vailla esimerkiksi lakisääteistä sairaus- ja eläkevakuutusta.

Ystävällisin terveisin
Maura Ryömä

Mainokset