Ilmastonsuojelijan muistilista

Vältä ainakin näitä:

*Vettä sisältävät laitteet ja materiaalit eivät saa jäätyä. Tämä ei kuitenkaan edellytä koko rakennuksen pitämistä lämpimänä. Muistathan kuitenkin varmistaa, että mökin sisätilat ja lattian alla oleva ryömintätila tuulettuvat kunnolla.

Jos lattian alla ei ole ryömintätilaa, kannattaa varmistua siitä, että lattiabetonin alla on toimiva kapillaarikatko, kuten riittävän paksu sepelikerros, joka estää maaperän mahdollisen kosteuden kulkeutumisen lattian alla sijaitseviin alapohjarakenteisiin sekä myös siitä, että sadevedet on johdettu sellaisiin maastonkohtiin, josta ne valuvat poispäin talosta. (Ylärinteessä sadevesitorvien päät tulee kääntää nurkan taakse, jotta vesi ei valuisi maaperässä alas pitkin sokkelin juurta.)

Maaperän ja sadevesien kautta tulevan kosteuden hallinta on tärkeää varsinkin hienojakoisilla mailla, jotka läpäisevät huonosti vettä.

Jos et tunne kesämökkisi rakenteita tai ne eivät ole parhaat mahdolliset, kuivanapitolämmitys on peruslämpöä taloudellisesti ja teknisesti parempi  ratkaisu.

Mainokset